Školske zadruge | JU Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor

Image

JU Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor

Školsko zadrugarstvo

ŠKOLSKA 2019/2020.

ŠKOLSKA ZADRUGA “KOLAČIĆ”

U Ugostiteljsko- ekonomskoj školi osnovana je školska zadruga na ideju i prijedlog Agencije lokalne demokratije iz Prijedora i naših prijatelja i saradnika iz Trenta. Zadrugu su osnovali učenici ugostiteljske struke, kuvari i konobari sa ciljem pripreme i prodaje hrane. Ideja je pomoć učenicima završnih razreda koji nisu u mogućnosti da odu na matursko veče, te druge humanitarne akcije.
U restoranu Ugostiteljsko-ekonomske škole učenici kuvari pripremili su specijalitete za posjetioce ovog restorana, a učenici konobari su uredili štand za prodajnu izložbu. Na dnevnom meniju našle su se pohovane palačinke, pite, šnicle, peciva i razni kolači po povoljnim cijenama.
Prodaji su se odazvali profesori, učenici naše škole i mnogi drugi gosti koji svakodnevno posjećuju naš restoran. Članovi zadruge, učenici odjeljenja II-5 i III-5 su uspješno realizovali sve aktivnosti. Dio prikupljenog novca je omogućio učenicima završnog odjeljenja, III-5 odlazak na proslavu maturske večeri dok će ostatak novca biti iskorišten za nastavak projekta u kojem će u sljedećoj školskoj godini učestvovati učenici odjeljenja II-5, uz mogućnost da im se pridruže i učenici nižih razreda. U osnivanju zadruge i realizaciji aktivnosti učenicima su pomogli profesori koordinatori Dajana Vulin i Nebojša Gvozden, kao i profesori praktične nastave Vesna Muzgonja i Draško Đervida.