Školske zadruge | JU Muzička škola “Savo Balaban” Prijedor

Image

JU Muzička škola “Savo Balaban” Prijedor

Školsko zadrugarstvo

NАŠ POČETАK

Grupa “The Bachs” je osnovana 20.02.2018. godine u vidu Učeničke Zadruge Srednje Muzičke škole “Savo Balaban”, s ciljem promovisanja muzike i kulture u gradu i okolini, te podsticanja mladih da razvijaju svoje umjetničke sposobnosti i kreiraju samoinicijativne aktivnosti.OPŠTI CILJEVI

-Organizovanje kulturnih dešavanja (izložbi, umjetničkih večeri, poetskih večeri);
-Organizovanje koncerata u javnim ustanovama;
-Učestvovanje u kulturnim dešavanjima grada Prijedora i šire.

NAŠ CILJ ZA šk. 2017/2018.GOD.

Organizovati niz kulturnih dešavanja, kao i učešće u istim, u Prijedoru i okolini, te od prodaje ulaznica prikupiti sredstva za odlazak na matursku ekskurziju u Grčku. Potreban iznos je: 5000 KM.
S tim ciljem, počeli smo organizovati intenzivne probe nekoliko puta sedmično u školskim prostorijama...

PROBE

Te smo počeli raditi na promovisanju naše muzičke grupe i naših aktivnosti...
Prvo smo osnovali facebook fan page...I otvorili nalog na instagramu...Naše ideje je prepoznala javnost te smo dobili i medijsku podršku. Prvo u vidu članaka na lokalnim i regionalnim portalima...Te smo gostovali u radio emisijama......i TV emisijama...Počeli smo sa prodajom karata za koncert zakazan za 26.4.2018.26.4.2018. godine smo održali prvi veliki samostalni koncert u Pozorištu Prijedor i prodali smo 380 karata po cijeni od 10 KM.
Koncert u Pozorištu Prijedor

Potom smo pozvani da nastupamo na Akademiji povodom Dana Grada PrijedoraTe smo nastupali i na drugim kulturnim manifestacijama, kao Takmičenje u plesu “Zaplešimo zajedno”Održanim koncertom i učešćem na pomenutim manifestacijama sakupili smo potreban novčani iznos za odlazak na matursku ekskurziju... Prikupljena sredstva do ovog trenutka iznose 5300 KM.
Tokom ljetnog raspusta već imamo nekoliko planiranih aktivnosti koje podrazumijevaju učešće u kulturnim programima našeg grada (Otvaranje Prijedorskog kulturnog ljeta 12.6.2018.) i okoline; kao i organizovanje nastupa u kafe barovima u svrhu prikupljanja džeparca za ekskurziju. Ovom prilikom vas pozivamo da uveličate pomenute događaje svojim prisustvom.