Školske zadruge | JU Osnovna škola “Desanka Maksimović” Oštra Luka

Image

JU Osnovna škola “Desanka Maksimović” Oštra Luka

Školsko zadrugarstvo

U JU OŠ “DESANKA MAKSIMOVIĆ” OŠTRA LUKA ZADRUGARSTVO SE OSTVARUJE KROZ DVIJE ŠKOLSKE ZADRUGE: “VRT DOBRE NADE”- VIII RAZRED I “SUNCE”- VI RAZREDI.
LOGO ZADRUGE “VRT DOBRE NADE”:


LOGO ZADRUGE “SUNCE” :


ZADRUGA “VRT DOBRE NADE”


Mi dolazimo iz Osnovne škole ,,Desanka Maksimović" Oštra Luka. Od školske 2017/2018. godine u našoj školi djeluju dvije zadruge: prva se zove ,,VRT DOBRE NADE" i čine je učenici osmog razreda.
Zadruga ,,VRT DOBRE NADE" je realizovala projekat vezan za uzgoj sadnog materijala povrća i cvijeća, kao i izradu ambalaže za isto, te prodajnu izložbu. Zadruga ,,SUNCE" se bavila reciklazom i izradom ukrasnih i korisnih predmeta od recikliranog materijala i prodajnu izložbu.
Tokom realizovanih projekata i urađene analize,zaključak je bio da smo zadovoljni ostvarenim uprkos kratkom vremenu za ostvarenje i nepredvidjenim problemima i smetnjama, koje su manje ili više uspješno i srećno privedene kraju.
Takodje smo dogovorili i plan rada za narednu školsku godinu u smislu prijedloga za nove projekte.
Cijela ova ideja nam se dopala,ovu smo godinu iskoristili za uvježbavanje,a već sledece obećavamo i donosimo nove i zanimljive projekte.

ZADRUGA “SUNCE”


Drugu zadrugu čine ucenici sestih razreda pod imenom “SUNCE”.
Ova dva razreda su osnovali zadruge s ciljem da u našu školu uvedu neke interesantne aktivnosti koje bi bile zanimljive i prijemčive za sve učenike naše škole,a kako bismo intenzivirali duh zajedništva,saradnje,timskog rada,druženja i pri tom ostvarili i realizovali zadane projekte,pripremajući se za ozbiljan život i rad u budućnosti.

AKTIVNOSTI ZADRUGE: