Školske zadruge | JU Osnovna škola “Branko Ćopić” Prijedor

Image

JU Osnovna škola “Branko Ćopić” Prijedor

Školsko zadrugarstvo

......NAŠA PRIČA O ZADRUGARSTVU SE USPJEŠNO NASTAVILA I U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI.....


Uspjeh naše zadruge bio nam je pokretač za nove aktivnosti i podsticaj za još bolji rad.Ponosni smo na naš rad u protekloj školskoj godini, a posebno na osvojenu nagradu za najbolju školsku zadrugu.U ovoj školskoj godini zadrugari su vrijedno radili od samog početka i postavili velike ciljeve koje su i ostvarili. U novoj školskoj godini osnovali smo sedam novih školskih zadruga (Mali modelari, Kreativne ruke, Pčelice, Leptirići, Maštarija, Eko kreativci, Dječije čarolije). Na osnivačkim skupštinama rodila se jedna nova ideja. Zadrugari su željeli da se ujedine pod zajedničkim nazivom “Ćopićevi zadrugari”. Sedam malih zadruga obavljale su sve aktivnosti koje su bile potrebene, a tri puta u toku školse godine su se sastali predstavnici svih zadruga i dogovorili zajedničke aktivnosti i prodajne izložbe. Odabrali smo rukovodstvo i kreirali članske kartice.......Novogodišnja prodajna izložba. Iskoristili smo školsku priredbu da bi promovisali svoj rad.Uspjeh ove prodajne izložbe samo nas je dodatno motivisao. Dio sredstava uložili smo u repro-materijal, a cilj je bio 8.mart i nova prodajna izložba. Rad je mogao da počne.

Nova prodajna izložba povodom Dana žena........ Bilo je tu divnih sitnica za naše mame, bake, seke, ujne, strine ....ili neku simpatiju☺☺☺Bili smo presrećni i prezadovoljni što smo još jednom uspjeli, a naša lica govore više od riječi.Sad već mislimo da smo jako popularni.......samo da nam slava ne “udari” u glavu. Ali mi za to nemamo vremena, čeka nas još jedna prodajna izložba....sve što smo napravili to smo i prodali. Vrijeme je za nove ideje i rad, rad, rad.........I dok smo mi vrijedno radili, nismo ni primjetili da je stigao kraj školske godine i još jedna prodajna izložba…

Ove godine sva prikupljena sredstva ostavljamo u zajedničku kasu jer želimo da ih uložimo u opremanje naše škole. Postoje razne ideje, a skupština zadrugara će donijeti konačnu odluku. Na mjestu gdje budu uložena sredstva zadruge postavićemo jednu ploču na kojoj će biti ispisani svi učesnici ovog divnog projekta. Na takav način želimo da proslavimo prvu godinu uspješnog djelovanja naše školske zadruge. Sljedeće školske godine želimo da proširimo naše aktivnosti. Bavimo se raznim idejama. Želimo da izađemo iz prostorija škole i našem gradu ponudimo svoje proizvode, da pronađemo roditelje koji se bave zanimljivim zanatima,a koji će biti raspoloženi da nas obuče u izradi svojih proizvoda, da zadrugari pokušaju dogovoriti prodajne posjete u nekim prijedorskim preduzećima.....ideja imamo, raditi znamo, pa zato sa nestrpljenjem čekamo septembar i nove dane zadrugarstva. A sada slijedi zasluženi odmor...... Do nekog novog susreta pozdravljaju vas „Ćopićevi zadrugari”.